27.7.09

Аз сега спя

Публикувано от Unknown в 15:08
В първите месеци от живота на малкото дете, сънят е свързан с нуждата от храна. Бебето спи непрекъснато. Детето спи около 17-18 ч. от които 10 часа през ноща и между храненията по 2 часа през деня. Между 3-6 месец бебето спи 3 или 4 пъти на ден, около 6 часа. През третото тримесечие детето спи обикновено 3 пъти през час и половина. През нощта -10 часа. През четвъртото тримесечие чрез намаляване на втория сън през деня постепенно се преминава към двукратен сън през деня по 2 часа. Това обикновено става през 11-12 месец. Нощният сън отново е 10 часа. Ситото бебе иска да спинка. Разбуждането не винаги означава, че е гладно. Бебето се буди, когато е жадно или нещо го притеснява, например когато е мокро и пелената му трябва да се смени.
Около деветия месец бебето може да показва кога му се спи, но не иска да заспива, дори и да е уморено. Най-вероятно то желае да продължи играта, която му харесва, въпреки умората.
Понякога то може да се чувства несигурно и да не иска да напусне родителите си, особено ако добие впечатлението, че сънят е начинът, който семейството използва, за да си отдъхне от него.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама