4.11.09

Захранване на бебето в четвъртия месец

Публикувано от Unknown в 19:09
Кърмете детето 6 пъти на ден през 3 часа или му давайте адаптирано мляко. Средното количество мляко, което приемат четири месечните бебета, обикновено е около 850 мл на ден.

Много майки решават в този период да започнат с въвеждането на сокове или пюрета. В началото обикно­вено се дават по веднъж на ден. Пюретата трябва да са достатъчно гъсти, за да се задържат на лъжичката, но в същото време достатъчно редки, за да може малкият човек да ги преглъща, без да се затруднява и задавя с тях. Обикновено новите продукти се въвеждат постепенно, един по един. По този на чин може да се следи
за евентуални алергични реакции, които бебето е възможно да прояви. Те могат да се изразяват в обриви, проблеми с дишането или задушаване, подуване и др. Организмът още не е готов да приема по-често от веднъж на ден продукти, различни от мляко. Ако имате достатъчно кърма и детето ви не показва признаци, че тя не му стига и е нужно още нещо в ме нюто му, може да отложите захранването едва за 6-ия месец. При повечето бебета обаче то се налага някъ де около 4-тия. За да сте сигурни, че не прибързвате с допълнителните храни, ви предлагаме няколко при знака, които ще ви под скажат, че бебето вече се нуждае от по-разнообразно меню:

• Удвоило е теглото си в сравнение с раждането.
• Приема доста над средно то количество мляко за четиримесечно дете.
• Огладнява през 2 часа.
• Гледа ви с интерес, когато ядете, протяга се към вас, иска да опита и плаче, защото не му давате от храната си.
• Самият факт, че поставя различни предмети в уста, е знак, че вече е готово за нови вкусове.

Дори бебето ви да показва всички тези признаци, не бързайте да започвате с пюретата, преди да сте се консултирали с лекар.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама