19.10.09

Какво да правим по време на къпането?

Публикувано от Unknown в 13:49
• Мийте бебето със специален бебешки сапун или бебешки гел или шампоан за баня с означение на етикета за неутрален рН. Избягвайте силно ароматизираните пени. Не се страхувайте да миете главата му. Бебетата се "научават" как да реагират, как да дишат и свикват с усещането от водата и сапуна. Ако бебето не харесва миенето на главата, само я изтрийте с мокра кърпа и след 2-3 дни опитайте отново.
• Ако имате момиченце, мийте слабините с топла вода и сапун, като имате предвид, че тази област си има своя собствена защитна система.
• Ако бебето е момче, не издърпвайте силно крайната кожичка, освен когато искате деликатно да измиете тази част. Задържането на кожичката в горно положение е нормално до двегодишна възраст, тя ще се освободи от само себе си.
• Движенията Ви при къпането на бебето трябва да са спокойни и сигурни. Особено внимавайте за главата, докато бебето не може да я държи изправена. За да му е забавно къпането, не се страхувайте, усмихвайте му се и играйте с пяната. След банята го избършете с мека кърпа, влагата може да раздразни кожата му. Винаги подсушавайте бебето отпред назад, особено момиченцата - от гениталиите към задната част.
Съвети:
• Сложете кърпа в коритото, за да избегнете хлъзгането. С израстването и заякването на бебето, трябва да внимавате повече да не се хлъзга
в коритото.
• Внимавайте бебето да не влезе в досег с гореща вода или с нагревателя.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама