1.10.09

Хранене през първия месец на бебето

Публикувано от Unknown в 16:00

Доносените бебета имат вроден сукателен инстинкт. Но вероятно ще са нужни няколко дни, за да превърнете кърменето в удоволствие и за вас, и за новороденото. Помнете, че кърмата е най-добрият източник на хранителни вещества за вашето мъниче!


Ако изпитвате дискомфорт заради натежалите си гърди, топлите компреси могат да помогнат за отпускането на каналчетата на жлезата и по-лесното отделяне на кърмата. По-честото хранене на детето също ще ви помогне да се „разтоварите". Ако гърдите ви са прекалено твърди, „изцедете" малко мляко, преди да започнете да храните бебето.


Това ще направи ареолите ви по-меки и засукването ще се улесни. Обикновено след първите 4-5 дни зърната вече не са болезнени и отделянето на кърмата става спонтанно, така че не се обезкуражавайте. Ако детето се изхожда веднъж на 3-4 дни, но изпражненията му са меки, не бива да се тревожите. Не става дума за запек. През първите месеци при кърмените бебета изхожданията могат да са по-малко, отколкото при тези, които се хранят с адаптирано мляко. Същински запек може да се появи, когато детето се захрани с твърда храна след 4-5-ия месец. Тогава му дайте малко подсладена вода (1 ч. л. захар се разтваря в 60 мл вода), сок от сини сливи (по 60 мл) или варени сини сливи (започнете с 2 ч. л. дневно, като можете да увеличавате количеството). Детето ви е възможно да получи разстройство, когато въвеждате нова храна в менюто. Спрете я и давайте повече вода. Ако диарията продължи повече от 2-3 дни, трябва да се консултирате с лекар.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама