14.10.12

Бебето често плаче от Раздразнение

Публикувано от Unknown в 17:40

Понякога бебето плаче от недоволство. Много бебета преминават през характерните периоди на безпричинно капризничене. Тяхното недоволство може да се изрази в няколкоминутен силен плач, а може да продължи и с часове монотонно. Бебетата плачат и когато са уплашени, самотни или отегчени.
Ето как да успокоите и бебето, и себе си в трудните моменти:

• Реагирайте бързо - колкото по-бързо се ориентирате за източника на раздразнение и го отстраните, толкова по-скоро плачът ще спре.
• Вземете бебето в ръце и му поговорете тихо и спокойно.
• Използвайте винаги работещия трик - любимата играчка, успокояваща бебето.
• Ако недоволството е през деня - излезте на разходка, за да осигурите нови и достатъчно ангажиращи впечатления на дребосъка.
• За успокояване преди сън топлата вана, последвана от масаж, е по-добрата идея.
• Починете си - при по-продължителен плач в името на собственото ви спокойствие правете почивки от по няколко минути, в които оставяйте бебето в креватчето, за да се разсеете за малко. В подобна ситуация не е трудно да се почувствате отблъснати или „несправящи се" с малкото човече. Ако знаете, че сте направили всичко възможно основните нужди на бебето Ви да са задоволени, че то няма физиологичен проблем, а вие сте опитали да го успокоите по всеки хрумнал ви начин, значи ви е време за „пауза" - поемете дълбоко въздух и се успокойте. Важно е да запазите силите си, защото „битката" ще продължи.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама