29.5.10

Ако вече сте допуснали детето в леглото си

Публикувано от Unknown в 15:18
Бъдете твърди и неотстъпчиви!
Решението да поставите детето в собственото му легло трябва да бъде взето категорично и от двамата родители. Когато предприемете първата стъпка, то сигурно ще плаче, ще ви умолява да го върнете отново във вашето легло. Това със сигурност ще ви трогне до сълзи. Но трябва да се въоръжите с търпение - на детето са му необходими 2-3 дни, за да свикне с променената ситуация.

Обяснете му какво трябва да прави. Тонът ви трябва да показва увереност, да внушава, че това е вярното решение и че в никакъв случай не означава, че не го обичате. Дори да не може да говори, детето ще усети категоричното ви решение. А ако може - попитайте го дали иска да направите някаква промяна в стаята му, за да се чувства по-спокойно в нея. Заведете го в магазин, в който продават красиви детски завивки и чар-шафчета, и му дайте възможност само да си избере.

Дарявайте го с по-специално внимание през деня, за да не се почувства пренебрегнато. Разбира се, не трябва да прекалявате, защото така ще демонстрирате чувството си за вина от ставащото.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама