13.3.10

Интелектуално развитие на бебето на 1 годинка

Публикувано от Unknown в 16:37
Бебето вече разбира повечето от думите, които му казвате, като не е необходимо да е започнало да произнася някоя от тях. Може да отговаря на ваши въпроси с жестове, например „На колко си годинки?" - то посочва едно пръстче. Прави асоциации с животните според звуците, които издават - петелът куку-рига, тигърът ръмжи...

Бебетата проявяват засилен интерес към различни предмети от бита и започват да имитират действията на възрастните - взимат дистанционното и го насочват към телевизора, и ако случайно го включат, бягат от него, защото се стряскат от звука. Грабват ключовете и имитират отключване и заключване. Когато извършат успешно някое действие, например изядат цялото ядене в паничката, изпишкат се в гърнето, те съобщават успеха си с пляскане на ръце: "Браво".

На 1 г. вашето бебе е способно да изпълнява повечето ви команди, но също така може да откаже да направи онова, което изисквате от него. Това е, защото детето все повече започва да се осъзнава като индивид и чувството му за самостоятелност нараства.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама