29.1.10

Масаж u гимнастика на бебето през 6 тия месец

Публикувано от Unknown в 10:47
Начинът, по който се прави масаж на бебето, е същият като в предходния месец. Упражненията обаче са раз лични. Когато е по корем, подпирайте ходилата му, за да се научи по-лесно да пълзи. В легнало положе ние повдигайте крачетата му, като те трябва да са изправени. Вдигайте го за ръчички, за да седне, след това правете кръгови дви жения с тях. Упражненията изпълнявайте всеки ден.

Главичка
През този месец грижите за главичката на малкото същество се различават значително от тези през изминалите 5. Вече не е нужно да я придържате, а и фонтанелата се затваря все повече. Детето обаче става все по-активно и непредви димо в движенията си. За него подът на жилището е един нов свят, пълен с чудеса, които само чакат да бъдат открити. Това обаче крие опасности, защото, докато се търкаля по пода, детето има вероятност да се удря в мебелите. Затова направете всичко възмож но да обезопасите къщата си и да не изпускате бебето от очи, когато си играе на пода.

Физическо развитие
този месец децата над-ват с 500-600 г. Теглото зарира от 7,8-8,4 кг, а таната - 67-69 см. Над-?ето на тегло е зависи-все по-нарастващата 1ческа активност.

Сензорно развитие
Детето опипва предметите с пръсти и ги слага в уста. Пуска дадена вещ и отново я взема, премества я от едната си ръка в другата. Ако държи играчка и му покажете нова, веднага посяга към нея и захвърля тази, с която се е забавля вало.

Емоционално-социално развитие
Малкото започва да се смее с глас. Харесва му да слуша звуците, които то самото издава. Обича да се оглежда. Предпочита да е в компания и ако някой му вземе играчката, започва да плаче. Често сменя настроенията си.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама