1.12.09

Хранене на бебето в 6 тия месец

Публикувано от Unknown в 14:25
Ако вече сте въвели храни, различни от кърма или адаптирано мляко, най-добре е да продължите да му ги давате по 2 пъти на ден, а храненията за деня да са 5 на брой, както през 5-ия месец. Ако пък тепър ва планирате да започнете със захранването, спазвай те правилата, които вече посочихме. При всички положения имайте предвид, че специалистите съветват в тази възраст поне 75% от приетата храна да е адаптирано мляко или кърма. Зеленчуковото пюре, което давате на детето на обяд, може постепенно да се замени с месно. За предпо читане са готовите месни пюрета, защото са много фино смлени и са лесни за приемане от детския организъм. Започнете с 1-2 лъжички, като продължава те със зеленчуковото пюре. Постепенно увеличавайте дозата. Накрая редувайте дните с месно с тези със зеленчуково пюре. Важна част от захранване то с нови продукти е и приемът на вода или сок. Те може да се дават по вре ме на храненето или след него. Важното е мъничето да утолява жаждата си, предизвикана от твърдите продукти. Адаптираното мляко и кърмата не са в състояние да го постигнат, защото са твърде гъсти и богати на хранителни вещества.

При захранването на детето ще продължавате да въвеж дате в менюто му все нови и нови лакомства. Много бебета обаче все още не са готови да ги приемат и проявяват алергия. Симпто мите са:
• обриви
• запушен нос
• зачервени, раздразнени и сърбящи очи
• диария и др.

Най-предпочитани през първите месеци са храните, за които е доказано, че не предизвикват алергии:
• картофи
• ориз
• ечемик и др.

Ако имате „фамилна обремененост" с алергии,съо бразете се с нея. Например, ако самите вие имате или като дете сте имали алергия към храни или лекарства, имали сте или все още страдате от бронхиална аст­ма или сенна хрема, бъдете особено внимателни кои нови храни да предложите на детето си.

Понеже бебето на тази възраст вече може да седи, за ваше удобство го хранете на високо детско столче. Така ще имате възможност да сядате заедно с него на масата. Малкото ще бъде много щастливо да споделя компанията на родителите си.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама