21.11.09

Общуване на бебето през третия месец

Публикувано от Unknown в 19:05
Ако се чувствате уморени, можете да разчитате на детето си да ви ободри с лъчезарната си усмивка. То вече разпознава мама и тате, благодари им за грижите със сияещо лице, а понякога се забавлява толкова много, че дори избухва в смях. Опитва се да „говори" на своя собствен „език" и обожава, кога то ви чува да имитирате звуците, които издава.

Когато сте вкъщи, говорете на детето си не само на „бебешки", но и на езика на възрастните. Не е нужно да отделяте специално време за тези „разговори". Можете просто да му описвате действията си, кога то готвите, перете или чистите. За детето е важно да ви слуша, да запомня звуците, които издавате, за да се опита да ги имитира.

Продължавайте да му пеете, но не е твърде рано и да започнете да му четете изразително, когато имате въз можност. Това ще му помогне да започне да схваща разлики те в интонаците, ритъма на говорене, силата и височината на звука.

През тези 4 седмици вашата рожба си дава сметка за мястото, което отделните хора заемат в живота й. Тя все още се усмихва на всеки, който й обърне внимание и се отнесе добре с нея. Но вече знае кои са мама и тате, проявява особена привързаност към тях и определено ги раз познава безпогрешно измежду другите.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама