11.11.09

Хигиена на бебето през четвъртия месец

Публикувано от Unknown в 19:14
Продължавайте с ежедневното къпане. То става все по-забавно за детето. Мъникът вече има сили да седне във ваничката, така че можете да си позволите да я напълните малко повече в сравнение с 3-тия месец. Все пак не забра вяйте, че гръбчето все още
не е много стабилно и се нуждае от придържане. Малките палавници обожават във водата да плуват различни гумени играчки. Те все още не могат да извършват особено сложни действия с тях, но пък ще се радват да гледат как ги потапяте, а след това изплуват, като ги пуснете.

Макар кожата да е много по-устойчива от преди, все още се препоръчват специ алните детски препарати за баня, най-вече шампоаните, които не парят на очите и не предизвикват сълзи. Ако бебето усети лютене, не е изключено да намрази къпането задълго, така че бъдете внимателни. Ако вече сте въвели соко вете в менюто на вашата рожба, би трябвало да започнете и с грижите за почистването на венците. Миенето им се налага след всяко хранене, особено преди сън. Използват се меки кърпи за бебета, напоени с вода. Може да си купите и специална „четка за зъби" за бебета.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама