9.11.09

Умения на бебто през седмия месец

Публикувано от Unknown в 14:01
Изправя се u сяда от легнало положение. Играе дълго време и с различни предмети. Обича да стои изправено и да подскача, когато някой го държи. Лесно се справя с проходилката. Харесва му да разглежда книжки в компания. да се мачкат. След този масаж можете да разтриете гърдите, корема, краката, гърба и дупето.

Развитие на моториката
Мускулите на детето вече са укрепнали и те могат да издържат тежестта на тялото му. Малкото успява само да се задържи в седнало положение, макар и за кратко. Пълзи бавно, но без да се олюлява, като пъха крачетата си под корема и се опитва да се придвижи напред. Имайте предвид, че не всички бебета пълзят, някои предпочитат да се изправят и да се придържат за нещо стабилно.
Сензорно развитие
Обръща внимание на шумовете и музиката. Може да носи предмет в ръцете си, както и да държи във всяка ръка по една вещ.
Развитие на говора
За да има малкото напредък в бърборенето, не преставайте да му говорите и пеете. То ще започне добре да произнася срички, как то и дълги звукосъчетания.
Социално развитие
Започва да кашля или да сумти, когато иска да привлече вниманието ви. Ясно разбира, кога му отказвате нещо. Заиграва се самичко, но няма нищо против някой
да му прави компания. Радва се, когато го сложите на масата с цялото семейство.
Емоционално развитие
Бебето се натъжава, когато го оставите само в стаята. То се радва, като ви види отново. Има вероятност да се опитва да злоупотребява с това и да плаче нарочно всеки път когато излезете от помещението.
Създаване на навици
Малкото се опитва да държи лъжичката си по време на хранене, както и чашката си за двете дръжки. За да го научите да пие от чашка, първоначално наливайте в нея само няколко глътки сок, нектар или вода. Постепенно увеличавайте количеството. За улеснение на детето можете да използвате детска чашка с капаче и накрайник, съобразен с възрастта му.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама