5.10.09

Kъпане на бебето през във втория мясец

Публикувано от Unknown в 23:24
След като пъпчето му вече е зараснало, то може спо койно да се наслаждава на бебешките бани. Задължи телно е да използвате само бебешка козметика, защото тази за възрастни е прекалено агресивна.

Винаги проверявайте температура та на водата, преди да го потопите в нея. Тя трябва да е около 36° С, както през първия месец.

Не изпускай те детето от поглед дори за секунда, ако е във водата. Задължително измивайте добре под брадичката, макар че на него може и да не му хареса. Малките гънки на вратлето задържат остатъци от мляко, власинки от дрешките и впоследствие се появяват микроорганизми, което води до възпалителни процеси. Този кожен участък най-добре се поддържа чист с вода и сапун.

Трябва да изрязвате и ноктите на малкото, тъй като растат бързо. За целта използвайте специална ножичка за бебета, която е със заоблени върхове. По-лесно ще намалите ноктите след баня, когато са по-меки. Сложете детето да легне и таткото да се опита да отвлече вниманието му с играчка. Вариант е да изрежете ноктите, докато бебето спи.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама