21.10.09

Възпаления от пелени

Публикувано от Unknown в 13:49
Кожните възпаления в областта на пелената са чести при бебета под 1 година. В повечето случаи, пеленовият дерматит не е сериозен, но може да бъде мъчителен за бебетата и родителите. Смяната на пелената и грижата за кожата Ви помага да намалите риска от поява на пеленов дерматит. Той може да се причини от различни фактори, като най-честите са:
• твърде рядката смяна на пелените
• продължителният контакт на кожата с амоняка от урината или с бактериите от изпражненията
• чувствителност към нововъведена храна
• чувствителност към предписани лекарства
• инфекции, заболявания

Ако не сменяте пелената достатъчно често, урината активира серия от ензими, които се намират в изпражненията и поражда негативен ефект върху кожата на бебето. Фекалните ензими разграждат уреята до амоняк и така изменят естествения рН на кожата. Това може да доведе до кожни възпаления.

Ето защо, ефикасните еднократни пелени спомагат за предотвратяването на пеленовия обрив, като поддържат естественото ниво на рН в областта на пелената и намаляват честотата и тежестта на пеленовия дерматит. Бебетата, хранени с адаптирани млека, са по-податливи към възпаление вследствие на бактериите в изпражненията, които са продукт от тези храни. Дори и бебето да е добре гледано, понякога е възможно кожата да се възпали.

Най-доброто лечение на пеленовия дерматит е премахването на причината за възпалението и поддържането на участъка, контактуващ с пелените, възможно най-чист и сух. Проверявайте често пелената и я сменяйте веднага, щом се намокри или замърси. При възможност, оставяйте бебето без пелена за по- дълго време. Мажете го със защитен крем. Ако в течение на 24 часа не отбележите значително подобрение, трябва да го прегледа лекар.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама