22.8.09

Кърмене през нощта

Публикувано от Unknown в 8:40
Дали едно новородено и малко кърмаче трябва да се кърми и през нощта е въпрос с много отговори и зависи от много фактори, но основните са два - млечността на кърмачката и апетита на бебето.
Моите лични наблюдения показват, че бебето определя дали да има или да няма нощно кърмене. Има новородени, които спокойно спят поне 5-6 часа след последното кърмене за деня, но има и други, които "искат" да сучат един или два пъти и през нощта - въпрос и на навик. Неправилно е да се смята, че новороденото и малкото кърмаче плачат само ако са гладни и винаги трябва да им се подава гърдата да сучат. Така се създават условия за прехранване и разстройване на храносмилането, които могат да имат и по-сериозни последици.
Кърмачката трябва сама да усети и да прецени дали да кърми и през нощта, но е желателно да има една по-дълга нощна пауза както за бебето, така и за ободрителен сън и почивка на майката- кърмачка, които влияят положително и на лактацията.
След като лактацията се стабилизира, броят на кърменията през деня обикновено е 7 - 8 през интервал от около 2,5 - 3 часа.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама