13.8.09

Грижи, растеж и развитие на вашето бебе

Публикувано от Unknown в 13:20
В началния период. Вашето бебе не може да отговаря адекватно на дразнения и въздействия от заобикалящата го среда. Естествената защитна система на неговия организъм се развива постепенно и през първата година е крайно незначителна.
Ето защо ежедневната грижа за Вашето бебе е сериозен и важен въпрос, който допринася за здравословното му развитие. От друга страна, то е също така много приятно занимание, което още повече Ви свързва с Вашето дребосъче и
създава отлични връзки между родителите и бебето, като предлага многобройни възможности за пряк контакт. Много млади майки не са напълно подготвени да посветят толкова много от времето си на всички тези занимания. Помнете, че това е отлична възможност за Вас да бъдете близо до Вашето бебе и да му покажете вашата чувствителност и любов.
Грижи, растеж и развитие на вашето бебе
При ежедневните грижи за бебето, бащата не бива да остава на заден план. Бебето има двама родители и се нуждае от любовта и на двамата. Грижата за бебето не е изключително право на майката. Присъствието на бащата е също толкова важно. Преди всичко, то създава силна връзка с бебето, което дава на майката възможност за малко почивка. Същевременно, бащата добива увереност във възможностите си да се грижи сам за бебето в отсъствие на майката.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама