5.8.09

Основни препоръки за допълнително хранене на бебето

Публикувано от Unknown в 19:26
Независимо от препоръката за въвеждането на твърда храна през шестия месец, помнете, че всяко дете има свой собствен ритъм на развитие. Ако първото хранене не успее, не се отчайвайте и не се отказвайте. Следващия път опитайте търпеливо, спокойно и с усмивка да предложите на бебето 1-2 лъжички приготвена твърда храна, която не бива да е прекалено топла или студена.
Средата и обкръжението на Вашето бебе са много важни. По време на хранене, слагайте бебето на детско столче или го дръжте в ръце, в изправено положение. Трябва да имате спокоен подход и търпеливо да се адаптирате към неговия ритъм на гълтане при всяка отделна лъжичка. Ако е необходимо, прекъсвайте храненето и правете почивка.

• Не насилвайте детето да изяжда всичко, което сте приготвили. Апетитът на бебето е изменчив и зависи от количеството и енергийната стойност на предишното хранене.
• Когато започнете да давате на бебето допълнителната храна, правете го внимателно и постепенно. В началото трябва да му давате само малки количества и постепенно да ги увеличавате, докато достигнете до пълно хранене.
• Когато му давате определен продукт за пръв път, наблюдавайте го 24 часа и следете за признаци като: повръщане, диария, кожни обриви. След това изчакайте 5-7 дни, преди да приготвите нов продукт.
• В началото (през шестия и седмия месец) храната трябва да се разбърква с миксер, а по-късно да се пасира или накълцва на малки късчета, за да приучите детето да дъвче храната.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама