17.4.11

На какво трябва да обръщаме внимание по време на разходка с бебето

Публикувано от Unknown в 15:19 0 коментара
Обществените тоалетни.
Трябва да следите детето да не докосва нищо, когато е вътре. Дори да е спазено това условие, ръцете му трябва да се измият или да се изтрият с влажна кърпичка след посещение на тоалетната.

Бутоните на звънците.
Представяте ли си колко хора са ги докоснали преди него?

Дръжките на бравите или градския транспорт са любимо място за бактериите.
Туберкулозните микроби например виреят във външна среда или в обществен транспорт от няколко месеца до половин година. Парите. Неслучайно понякога ги наричат „мръсни". Макар подтекстът да е друг, истината е, че са сериозен инкубатор на микроби.

Количките в супермаркетите.
По тях се натрупват множество бактерии.

Клавиатурата на компютъра.
Тя приютява повече микроби, отколкото могат да се натрупат по рамката на тоалетната чиния.

Поликлиниката.
Следете детето да не докосва нищо, докато чакате за прием. Макар редовно да се дезинфекцират помещенията, някои бактерии и вируси много бързо се разпространяват и проникват в съседни кабинети.

Как да предпазим детето си от микробите - част 2

Публикувано от Unknown в 14:35 0 коментара
Да правите необходимите ваксини.
Следете имунизационния календар, за да не пропуснете задължителна ваксина. Посъветвайте се с личния педиатър дали е уместно да направите противогрипна или ротавирусна ваксинация (ако детето е по-голямо). Не подценявайте факта, че ваксините са много важни за имунната система на детето.

Да потърсите лекарска помощ, ако детето повиши температурата си. Възможно е да няма сериозна опасност за малчугана - ако му избиват зъби или реагира на ваксина. Но всички ще са по-спокойни, ако детето е прегледано навреме, за да се изключи вероятността от инфекциозно заболяване.

Да извеждате детето навън.
Макар новородените да са със слаб имунитет, те не бива да бъдат изолирани от външната среда. Чистият въздух и слънчевата светлина са им особено необходими. Разбира се, когато решите да изведете детето, трябва да вземете някои мерки за безопасност. Не избирайте места, които са особено оживени. Старайте се да избягвате обществения транспорт. Ако все пак ви се налага да отидете с детето на многолюдно място, слингът е за предпочитане пред количката, защото изолира по-добре срещу евентуални респираторни вируси, а и осигурява надежден „щит" срещу любвеобилните ви познати. Ако детето ви вече може да ходи и с любопитство изучава всичко наоколо, трябва да следите до какво се докосва. Преди да посетите заедно с него обществена тоалетна, обяснете му, че вътре не бива да пипа нищо, доказано е, че най-опасни са леснодостъпните предмети. Специалисти са направили рейтинг на най-заразните места: тоалетната, банята, кухнята и коридора. Под капака на тоалетната чиния например живеят милиони от най-опасните микроби. В кухнята малчуганите не се допускат заради наличието на горещи или остри предмети. Но на улицата възрастните далеч не са толкова внимателни.

Защо е така? Защото, излизайки навън, детето се среща с напълно чужди и непознати вируси и бактерии. Те са особено опасни за често боледуващите деца с отслабен имунитет.
 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама