29.5.10

Ако вече сте допуснали детето в леглото си

Публикувано от Unknown в 15:18 0 коментара
Бъдете твърди и неотстъпчиви!
Решението да поставите детето в собственото му легло трябва да бъде взето категорично и от двамата родители. Когато предприемете първата стъпка, то сигурно ще плаче, ще ви умолява да го върнете отново във вашето легло. Това със сигурност ще ви трогне до сълзи. Но трябва да се въоръжите с търпение - на детето са му необходими 2-3 дни, за да свикне с променената ситуация.

Обяснете му какво трябва да прави. Тонът ви трябва да показва увереност, да внушава, че това е вярното решение и че в никакъв случай не означава, че не го обичате. Дори да не може да говори, детето ще усети категоричното ви решение. А ако може - попитайте го дали иска да направите някаква промяна в стаята му, за да се чувства по-спокойно в нея. Заведете го в магазин, в който продават красиви детски завивки и чар-шафчета, и му дайте възможност само да си избере.

Дарявайте го с по-специално внимание през деня, за да не се почувства пренебрегнато. Разбира се, не трябва да прекалявате, защото така ще демонстрирате чувството си за вина от ставащото.

28.5.10

Проблеми с кърменето - Препълнени гърди

Публикувано от Unknown в 15:15 0 коментара
Причините са различни: по-рядко кърмене, бебето не суче ефективно, умора и стрес при майката и др. Поставяй бебето по-често на гърдата, дори в началото може да се наложи да го будиш на 2-3 часа, за да се храни. Ако чувстваш неприятна тежест след кърмене, изцеждай гърдите си с помпа. Прави го само докато почувстваш облекчение. Може да слагаш и студени компреси между кърменията.

27.5.10

Къде трябва да спи детето

Публикувано от Unknown в 15:17 0 коментара
Обикновено през деня децата са много капризни и трудно им се угажда. През нощта обаче всичко си идва на мястото, спят спокойно - желанието да са в леглото на мама и татко е изпълнено. Вкъщи всичко се върти около самото дете до момента, в който то излезе навън и отиде в детската ясла или градина. А няма ли там да му липсва покровителството и закрилата на родителите? Практиката показва, че тези деца са по-свити и по-неинициативни. Има родители, които не допускат децата да спят в леглото им, но с удоволствие през празничните дни ги приемат при себе си, гушкат ги, говорят си стях и по този начин им показват любовта си. Така детето чувства тяхната близост, без да свиква с постоянното им присъствие.

26.5.10

Трябва ли децата да спят с родителите си?

Публикувано от Unknown в 15:02 0 коментара
Много психолози смятат, че децата не бива да споделят леглото на родителите си, защото това ги прави несигурни и им създава чувство на неспособност да се справят със собствени сили. Има и книги, в които се обяснява как те трябва да спят при родителите си, защото по този начин се чувстват по-обичани и спокойни. Според противниците на тази теория малчуганите стават силно зависими, по-капризни и разглезени и трудно успяват да добият самочувствие и самостоятелност. Коя от двете гледни точки е по-близка до разбиранията на вашето семейство? Ще можете ли да спите спокойно, ако детето нощем е във вашето легло? И дали това няма да се отрази върху интимните взаимоотношения с партньора ви?

22.5.10

Проблеми при кърмене - Болезнени / разранени зърна

Публикувано от Unknown в 15:12 0 коментара
Причина може да е неправилна позиция или неправилно захващане на гърдата. Провери дали докато бебето суче, обхваща цялото зърно и ареолата ти. Опитай се също да кърмиш на по-кратки интервали, но по-често, като сменяш различни пози. Не е необходимо да измиваш зърната си със сапун. След кърмене може само да разнесеш няколко капки кърма по зърната и да оставиш така да изсъхнат на въздух. Ако се появят рагади (разраняване на зърната) и кърменето стане прекалено болезнено, възможно е детето да поема неправилно ареолата. Непременно помоли за помощ специалист по кърменето, който ще те посети у дома и ще ти помогне за правилното поставяне на бебето на гърда.

17.5.10

Чесалка за зъбки от Chicco

Публикувано от Unknown в 9:38 0 коментара
Чесалка за зъбки от ChiccoЧесалката е супер. Преди имахме една с плюшена хващачка, но тя ужасно бързо се цапаше. И трябваше да я пера цялата, защото синът ми си слага всичко в устата, не само гумената част. И докато изсъхне така или иначе трябваше да му давам друга чесалка. Жирафът на Chicco се чисти лесно. Само го минавам с една кърпа, на която съм сложила малко стерилизиращ разтвор и е готов. Бебе дъвче яростно и чакаме скоро да се появят зъбките.

15.5.10

Студена стерилизация на прибори

Публикувано от Unknown в 12:10 0 коментара
СтелиризарорЕдин от най-съвременните методи е чрез студена стерилизация.

Той се извършва с помощта на специални таблетки или течност, които се разтварят във вода в определено съотношение. Трябва само да се спазват указанията към съответните продукти. За да извършите студена стерилизация, е необходимо да използвате дълбок пластмасов или стъклен съд, в който съдовете се поставят легнали на дъното. Има и специални стерилизатори, които представляват кутии, в които се слага разтворът и които плътно се затварят. Дезинфекционният разтвор е годен за употреба около 24 часа след приготвяне.

12.5.10

Следобеден сън на бебето

Публикувано от Unknown в 15:30 0 коментара
Вероятно след първия си месец новороденото ви бебе ще започне да се задоволява с две по-продължителни дневни дрямки - една сутрин и една след обяд. Понякога продължителността на детския сън може да е до 4-5 часа. Старайте се да избягвате това, защото ако детето спи толкова през деня, нощта ще е неспокойна за всички ви. Ако детето ви не се нуждае от повече сън поради някакво неразположение или например простуда, будете го на третия час. С течение на времето сутрешният сън ще намалява и напълно ще изчезне след първата годинка. Следобедното дремване обаче ще е задължителна част от режима на детето още дълго време.

7.5.10

Бебешко шише за хранене Avent - Airflex

Публикувано от Unknown в 6:22 0 коментара
Бебешко шише за хранене Avent - AirflexМного съм доволна! Дъщеря ми се опитваше да докопа де що има чаша. Обръща, разлива, олива се. А в същото време не иска да пие от чаша и непрекъснато си търси биберона. Airflex-а го купихме миналия месец. Много се забавлява с него. Дръжките са й удобни и първо я прилъгахме да свикне с шишето и биберона. После сменихме биберона с накрайника и понеже е мек, всичко стана безпроблемно. Пие вода, сокчета. Не се олива и все още може да го размята, както си размяташе бебешкото шише.
Avent са направо супер. Целият ни комплект шишета са с тази марка. Но това специално, силно го препоръчвам.

3.5.10

Първо зъбче

Публикувано от Unknown в 20:33 0 коментара
Най-често първото зъбче пробива ОКОЛО шестия месец. Мястото, където ще се появи, е зачервено, побеляло и дори може да прокърви. Бебето става изключително нервно, плаче без видима причина, лапа пръстите си и всичко, което може да се дъвче. Много родители отбелязват цяло разнообразие от неприятни симптоми, които отдават на пробива на първото зъбче - обриви по дупето, температура, диария и др. Но тези признаци може да са следствие на болест - не ги пренебрегвай, а задължително посетете педиатъра.

2.5.10

Предимство на биберона

Публикувано от Unknown в 17:26 0 коментара
Предимство на биберона
За разлика от палците бибероните са много по-меки, еластични и не оказват толкова голям натиск върху челюстта. Ето защо вероятността да навредят на детето ви е много по-малка.

За разлика от палците бибероните могат да се стерилизират. Пръстите има вероятност да са мръсни и да внесат зараза в организма на детето ви.

Инстинктът за сукане е най-силен през първите 3 месеца от живота на бебето. Точно тогава обаче то не може да постави палец в уста. Ако не му дадете силиконовa залъгалка - биберон, в момента, в който му е възможно, ще започне да суче пръста си и няма да иска да спре. Ако обаче задоволите тази потребност, детето ще се насити по-лесно и скоро само ще се откаже да суче.
 

Грижи за моето бебе Copyright © 2009 Благодарение на Мебели и аксесоари за дома за реклама Get-ads.com / Реколама